Emma Brown, një mjek dietologe tregon sipas produkteve se sa i duhet një personi të konsumojë në ditë në mënyrë që të mbajë një dietë të shëndetshme. Karbohidratet për energji dhe fibra duhet të përbëjnë vetëm një të katërtën e pjatës tuaj (proteina duhet të përbëjnë një të katërtën, pjesa tjetër duhet të jenë perime).
Mish – 120g mish ka 162 kalori dhe 5.4g e yndyrë. Emma këshillon të mos konsumoni mish të kuq shumë shpesh. Jo më shumë se 90g mish të kuq në ditë.
Peshk – Një pjesë e peshkut është 125g e cila përmban 271 kalori dhe 18.8g yndyrë. Një dietë e shëndetshme duhet të përfshijë të paktën dy porcione peshku në javë
Makarona të pagatuara- Një porcion makarona pa u futur në ujë duhet të jtë 70 gr, por pasi zihen ato dyfishojnë peshën dhe kanë 247 kalori, plus kalori shtesë nga salca.
Patatet-Një racion patate duhet të jetë 235g me 172 kalori. Emma gjithashtu këshillon që të hani lëkurën për vlera ushqyesve shtesë.
Perime- Perimet duhet të jetë 80g një porcion por duhet të konsumoni 5 perime të ndryshme në ditë. Çdo porcion 80 gr ka 27 kalori. Bëni një përzierje të ngjyrave të frutave dhe perimeve çdo ditë.
Frutat-Fruta duhen gjithashtu 80g për pjesë, me 28 kalori që llogaritet boronica. Mos hani shumë thotë dietologia sepse dhe frutat ndihmojnë për të shtuar në peshë.
Patatina- Një porciona vetëm 30g është përafërsisht e barabartë me një pako normale patatinash, e cila përmban 153 kalori dhe 7.6g yndyrë. Hani sa më rrallë
Biskotat- Një racion është 14g, vetëm një biskotë e madhe. Edhe pse kjo mund të duket e habitshme, ka 69 kalori në vetëm një.
Djathë – Racioni duhet të jetë rreth 30g, për një pjesë, e cila ka plot 125 kalori. Por një sasi të vogël tregon se sa e lehtë është për të ngrënë më shumë se 100 kalori pa menduar.
Çokallatat dhe keku- Një pjesë çokollate është 30g, që përmban 159 kalori. Një copë kek duhet të jetë 50g, që ka 149 kalori.
Pra, ju mund të hani gjithçka nëse keni kujdes se sa hani, duke numëruar kaloritë sipas porcioneve që duhen mund të mbani nën kontroll peshën tuaj.