Përbërësit:
Për 4 persona duhen:
- 500 gr makarona të trasha për pastiçe
- 1 litër qumësht
- 5 vezë
- 200 gr djath i bardhë
- 100 gr djath kackavall i grirë
- 150 gr gjalp
- kripë
Përgatitja:
Marrim makaronat i ziejmë për 10 minuta,sa makaronat të zihen në një tas të madh thyejmë të gjitha vezët, i rrahim të gjitha.
Më pas hedhim qumështin, i përziejmë sëbashku, pastaj thërrmojmë djathin e bardhë dhe i perziejmë sëbashku, hedhim dhe kripën.
Makaronat janë zierë, i përziejmë sëbashku me qumështin dhe vezët, dhe pasi ti hedhim në tepsi e lyejmë atë me gjalp, dhe i hedhim aty, sipër hedhim djathin kackavall të grirë, dhe përsëri gjalp.
E fusim në furrë për 1 orë në temperaturën 180-200 gradë.
Ju beftë mirë!