PËRBËRËSIT
– 5 vezë, te verdha veze
– Sheqer 70g
– 60g miell
– Pluhur pjekje 2g
– Kripë
– 1 lugë vanilje ekstrakt
– 4 te bardha veze
Të verdhat e vezëve i rrahim me sheqerin sa të bëhen kremoze, hedhim miellin, pluhur pjekje, kripe dhe vanilje.
Të bardhat i rrahim me pak sheqer deri sa të bëhet masa e qëndrueshme. I bashkojmë pak nga pak me masën tjetër.
Pjekja kërkon pak kujdes.
Në një tigan që nuk ngjit hedhim dy lugë nga brumi, i vëmë kapakun dhe ulim temperaturën, më pas e hapim dhe hedhim dhe një lugë tjetër brumë mbi brumin e pjekur dhe e kthejmë nga ana tjetër për ta pjekur sërish me kapak. Kjo e bën që të marrë formën si në foto me dy shtresa.
Në fund i njomim me mjaltë ose me shurup.