Të sëmurët me sëmundje kronike të mëlçisë e të tëmthit, duhet të ushqehen me dietë për një periudhë të gjatë. Ushqimi në këtë sëmundje luan një rol të rëndësishëm. Kur në ushqim nuk ka shumë karbohidrate, (sheqerna), mëlçia harxhon rezervën e saj të glikogjenit, sasia e sheqerit në gjak ulet dhe njeriu ndjen dobësi, prandaj të sëmurit i këshillohet që të konsumojë produkte të pasura me sheqerna, nga zbërthimi i të cilave krijohet glikogjeni. Në ushqimin e të sëmurit duhet të përdoren fruta të pjekura e të ëmbla dhe perime, si: karota, rrepa, panxhar, lulelakër, kungulleshka, kunguj etj. Duhen përdorur afërsisht 7-8 gota lëngje, duke kufizuar në maksimum të verdhat e vezëve, dhjamërat, mishin e derrit e të bagëtive të imëta, të skuqurat, djegësirat e thartirat, si dhe pirjen e alkoolit. Për të plotësuar nevojat e organizimit me proteina, në racionin ditor duhet të përdoren gjizë e djathtë pa kripë. Kripa të kufizohet. Këshillohen vajra vegjetalë të rafinuar, sidomos ai i misrit, një vezë në ditë në gatim ose për ngrënie të përdoret vetëm e bardha rrufkë, qumësht në sasi të kufizuar, kos i ëmbël.
U thirr në SPAK dy ditë më parë, deputeti socialist Jurgis Çyrbja dorëzon mandatin
Deputeti i Partisë Socialiste, Jurgis Çyrbja ka dorëzuar mandatin e deputetit, dy ditë pasi u paraqit në Prokurorinë e Posaçme....