Ngroh paraprakisht furrën.
Në një tigan hiodhni vaj ullri, shto mishin e grirë, qepët, kërpudha, kripë, dhe piper, dhe gatuajeni deri sa të bëhet skuqet mishi mirë. Shtoni hudhër dhe aromatikë të tjerë.
Shto domatet e grimcuara ose salcë dhe rigon.
Zogëlojeni temperaturën që të ziejë për 10 minuta në zjarr të ngadaltë.
Në një tas të mesëm kombinoni gjizë të ëmbël dhe rigon, borzilok.
Në tepsinë e formave të kekëve vendosni nga një copë lazanja që të marrë formën e saj. Hidhni një lugë nga gjella e përgatitur më parë dhe mbi të një tjetër fletë lazanje duke e shtypur që të krijojë gropë në mes. Mbusheni dhe me një lugë gjellë dhe sipër një lugë nga masa e gjizës, në fund hidhni djathë mocarela të grirë dhe piqni në furrë për 20 deri në 30 minuta, derisa skajet e petave të kenë marrë ngjyrë kafe dhe të jenë bërë krokante.