Nëse do të gëzosh një fëmijë që nuk e ka me qejf ushqimin, provoji dhe jepi makarona me mish të grirë. Ka për ta përlarë të gjithë pjatën dhe do të thotë: “Ka prapë?”.
Është një pjatë shumë e shëndetshme, e thjeshtë për t’u përgatitur, por kërkon pak durim, se harxhi i do nja tre-katër orë të mira në zjarr tejet të ngadaltë. Por, jam i bindur që mund ta bëjnë të gjithë, madje edhe Iva Tiço do i hante me njnë frymë, megjithëse bën si franceze.
Receta origjinale ose të paktën asaj që i referohen të gjithë e gjeni në Bolonja, por ne i kemi bërë nja dy përmirësime, meqë kemi guxim nga natyra. Unë e bëj me domate të freskët, jo me lëng domateje. Shkoj në fund të ditës tek shitorja e zarzavateve dhe marr domatet më të lodhura. T’i shesin për dy lekë dhe ta dinë për nder që po jua mbledh.
Për më shumë kliko këtu: http://rozmarina.al/makarona-me-mish-te-grire-ose-me-ragu-si-i-thone-te-jashtmit/