Kush tha se lazanjat duhet te kene vetem pamjen tradicionale? Ne ju sjellim nje menyre te re gatimi.
Për mbushjen bëjmë salcën me qepë, mish të grirë, një kungull të njomë, domate kripë piper, siç e bëjmë për lazanjat normale
Për kremin e djathit përziejmë djathë rikota, ose gjizë, mozzarella, parmixhan, djathtë të butë filadelfia dhe një vezë
21 fletët e lazanjës i vendosim në formë rrethore në format ku piqnim kekët e vegjël
UDHËZIME:
Gatuajmë fletët e makaronave 2 minuta më pak se udhëzimet e pakos dhe i thajmë. Vendosim një letër pjekëse brenda formave në mënyrë që të qëndrojnë më mirë mbushja. I mbushim duke hedhur një lugë gjelle salcë në fund të çdo filxhan më pas një copë fletë të prerë makaronash mbi salcë e kështu me radhë duke e mbushur me salcën dhe kremin e djathit deri në krye. Piqen për 25-30 minuta ose derisa çdo gjë është e nxehtë dhe me flluska. Shërbehet e nxehtë.