Kjo është ëmbëlsira që duhet ta provoni një herë në jetë, ka shije unike dhe pamje fanstatike
Përbërësit;
150g gjalpë, shumë i butë, plus më shumë për lyerjen e formave
150g miell
150g sheqer
3 vezë, të rrahura lehtë
kanellë
erëza të përziera
55g stika të copëtuara imët
55g qershi të thata
150g sultanas
Lëkurën e grirë të një portokalli të vogël
Për kremin
100g stika
100g sheqer pluhur
100g sheqer pluhur
Lëkurën e grirë të një portokalli të vogël
1 e verdhe veze
4 lugë reçel kajsie
Përgatitja;
Ngrohni paraprakisht furrën në 180 ° C. Lyeni me gjalpë format e kekut pastaj me pak pluhur mielli. Bëni një krem me gjalpin dhe sheqerin së bashku në një mikser elektrik, pastaj shtoni vezë, nga pak në një kohë, duke e kombinuar.
Shtoni pak miell, nëse përzierja është shumë e lëngshme. Përziejeni me miellin e mbetur dhe erëzat, arra, fruta të thata dhe lëkurën e portokallit, duke i përzierë së bashku deri sa të kombinohen. Ndani përzierjen në forma dhe piqeni për 20-25 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Lëreni të ftohen për 5-10 minuta, pastaj i nxirrni me kujdes dhe i prisni në mes në formë rrethore.
Për të bërë kremin, fusni stikat në një blender deri sa të bëhen të imëta. Shto sheqer, lëkurë portokalli dhe vezë mjaftueshëm për përzierjen në një masë paste. Gatuaje lehtë deri sa të bëhet kremoze, pastaj hidhe në formën e qeses me të cilën ta hedhësh mbi kekun ose shperndaje me luge spatul mbi te.
Përhapeni kremin në mes dhe lart si në foto dhe në majë hidhin pak reçel kajsie. Përfundojeni duke vendosur një lule të ngrënshme brenda çdo rrethi, nëse ju pëlqen./27.al