Kanella ka disa veti që cilësohen si “djegëse të yndyrnave” dhe është e aftë të kontribuojë në rënien e peshës trupore. Ky është të paktën përfundimi në të cilin kanë arritur studiuesit e Nestlé Research Center dhe profesorë të Universitetit të Tokios. Sipas referimeve të studiuesve, substanca që jep aromën karakteristike kanellës, rrit nivelin e energjive të shpenzuara, rrjedhimisht humbjen e peshës. Falë një procesi që stimulon prodhimin e nxehtësisë nga ana e organizmit, stimulon oskidimin e yndyrnave dhe rënien në peshë. Madje për studiuesit kanella është analoge me specin djegës i njohur për vetitë e tij, edhe për rënien në peshë. Elementi përbërës në spec, përveç shijes djegëse aktivizon edhe një aktivitet anti-uri. Është pikërisht kjo substancë që rrit nxehtësinë e trupit dhe konsumin e oksigjenit deri në 20 minuta pas vaktit. Ndaj dhe këshilla që vjen nga nutricionistët është të konsumojmë sa më shumë kanellë pasi përveç shijes së mirë, përfitojnë shumë nga avantazhet që marrin në shëndetin tonë.
Gonxhe ndan pa garë 2.3 MLN euro për lavanderinë në spitalin e Fierit dhe atë të Erdoganit
Ministrin i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Bledi Gonxhe, po i çon lekët e spitaleve në lavatriçe. Në muajt e fundit...