Jetë të marra nga dhuna/ 8 Marsi ndryshe në qytetin e Durrësit

Lexo edhe

Sot, më datë 8 mars, ditën ndërkombëtare të gruas, teatri “Aleksandër Moisiu” në Durrës vjen me një nismë të re, me një tribut ndaj të gjithë atyre nënave, motrave, vajzave e grave, që humbën jetën nga dhuna e burrave.

Shkallët e galerisë “Nikolet Vasia” ishin mbushur sot me këpucë të kuqe, ato janë simbol i humbjes së jetës së grave si pasojë e dhunës barbare të ushtruar mbi to.

Me dhjetëra palë këpucë shërbyen sot për të rikthyer edhe njëherë vëmendjen ndaj grave dhe vajzave, që janë simbol i jetës, simbol i vazhdimësisë së njerëzimit.

Regjisorja e teatrit Driada Dervishi theksoi gjatë fjalës së saj se simbolika e aktivitetit të sotëm është pikërisht ndërgjegjësimi i të gjithëve për këto fakte tronditëse. Këtë 8 Mars, nisma “Këpucët e kuqe” vjen për herë të parë në Durrës.

foto galeri

foto galeri

foto galeri

 

foto galeri

foto galeri foto galeri

 

Të Lidhura

Para