Jeni mes tyre? Ja cilat femra preken më shumë nga stresi

0
131

Jemi të ekspozuar ndaj stresit çdo ditë dhe problemi lind kur nuk dimë ta kanalizojmë siç duhet. Megjithatë, ka njerëz që janë më të ekspozuar ndaj stresit për shkak të psikologjisë së tyre dhe personalitetit. Ka disa lloje femrash që e kanë të vështirë të përballojnë stresin gjë që ndikon në jetën e përditshme.

Një grua që është përgjegjëse për gjithçka.

Kjo është gruaja që do të preferonte të bënte gjithçka vetë. Ajo shpesh mezi pret, është e padurueshme, por e besueshme, punëtore, jep 100 për qind. Rreziku kryesor qëndron në faktin se ajo nuk ndihet e mbingarkuar dhe as nuk u kushton rëndësi sinjaleve që i dërgon trupi i saj.

Nëse e gjeni veten në këtë përshkrim, zvogëloni ngarkesën, lejoni vetes të bëni atë që dëshironi, jo atë që mendoni se duhet ta bëni, sepse askush nuk do ta bëjë këtë përveç jush. Mësoni të mendoni së pari për veten tuaj dhe vetëm më pas të tjerët.

Ajo është gjithmonë aty për të tjerët.

Ajo dëshiron dhe mund të bëjë gjithçka, nuk mund të thotë “jo”, shpesh premton më shumë se sa mundet. Ajo ka shumë dëshirë për të ndihmuar të tjerët dhe ndërsa harron veten, duke pranuar më shumë se sa mund të përballojë, ajo është vazhdimisht nën stres për t’i kënaqur të tjerët.

Me kalimin e kohës, stresi mund të çojë në sëmundje psikosomatike dhe depresion. Ju duhet të mësoni të thoni jo dhe të formuloni dëshirat tuaja. Në vend që të thoni “po, sigurisht”, thoni “do ta mendoj”. Vendosni prioritetet tuaja dhe mos i përshtatni ato me të tjerët.

Ajo që përpiqet të jetë gjithmonë perfekte.

Ajo është e shoqërueshme, pozitive, e qetë, duket sikur nuk lodhet kurrë, ëndërron të jetë gruaja ideale, nëna dhe gruaja e suksesshme në biznes. Ajo përdoret shpesh nga persona të tjerë dhe vetë ajo e di shumë mirë këtë gjë, por e duron këtë situatë për të mos prishur imazhin që lë në publik.

Për shkak të gjithë kësaj, ai është nën stres dhe tension të vazhdueshëm. Duke qenë se është gjithmonë e qetë dhe pozitive, ajo nuk i shpreh ndjenjat e saj me zë të lartë, priret të mbajë emocione negative dhe të pretendojë se gjithçka është në rregull.