Kur fillon sezoni i luleshtrydheve, amvisat përpiqen t’i mbajnë për një kohë të gjatë të freskëta. Problemi me luleshtrydhet është se fillojnë të kalben shumë shpejt. Prandaj është e rëndësishme t’i vendosni sa më shpejt në frigorifer, por fillimisht duhet t’i nxirrni nga ena ose qesja në të cilën i keni blerë.
Është mirë t’i mbani në një tas të mbyllur që të mos humbasin aromën e tyre dhe të mos marrin erën që mund të përhapet nga ushqimet e tjera. Është e rëndësishme që të kenë hapësirë të mjaftueshme dhe të mos shtrihen njëra mbi tjetrën në disa shtresa, ndaj është më mirë të zgjidhni një pjatë të gjerë.
Asnjëherë mos i lani luleshtrydhet ose mos hiqni kërcellin prej tyre kur i vendosni në frigorifer. Bëjeni këtë para se t’i shërbeni. Aplikojeni këtë për të gjitha llojet e frutave, si dhe ushqimet e tjera që mbani në frigorifer. Është uji që pikon shkaku i prishjes më të shpejtë të ushqimit.