Frikë kur ecni me makinë? Këto udhëzime do t’ju ndihmojnë

0
178

Shumë njerëz, pavarësisht se kanë patentë shoferi, kanë një frikë të madhe kur duhet të ngasin vetë. Megjithatë, ekspertët thonë se ka disa mënyra për ta kapërcyer frikën dhe për të shijuar udhëtimin. Ekspertët pohojnë se njerëzit shpesh kanë frikë nga sulmet e panikut nëse ka një situatë të paparashikuar në rrugë. Kjo lloj frike vjen nga vetëdija për rrezikun dhe përgjegjësinë që keni pas timonit.

Krijoni një ambient të këndshëm në makinë

Në mënyrë që të ndiheni rehat në brendësinë e makinës suaj, duhet të krijoni një ambient që do të jetë i këndshëm. Çdo vit, prodhuesit e makinave përpiqen të krijojnë atmosferën perfekte, kështu që përveç rehatisë dhe komoditetit, ka edhe ndenjëse masazhuese, të cilët mund t’ju ndihmojnë më tej të kapërceni frikën.

Përkushtojuni mësimit të vozitjes

Nëse nuk keni vozitur për një kohë të gjatë që kur keni kaluar, duhet ta drejtoni makinën për një kohë me një shofer ose instruktor me përvojë, i cili do t’ju ndihmojë më së miri për këtë. Vozitni ngadalë, për të fituar një rutinë, në mënyrë që vëmendja të përqendrohet në ndryshimin e shpejtësisë, sinjalizimit dhe ngjarjeve në rrugë.

Vetëbesimi dhe makina

Ashtu si me çdo gjë që bëni, duhet të keni besim në veten tuaj së pari dhe më pas në makinën që drejtoni. Për të fituar besimin, është e nevojshme që makina të jetë plotësisht në rregull. Gjithashtu duhet të jetë një makinë që i përshtatet tipit të personalitetit tuaj, sepse duhet t’ju përshtatet plotësisht, në mënyrë që të mos përjetoni përvoja të pakëndshme.

Praktikoni frymëmarrjen e thellë

Frymëmarrja e thellë ul tensionin dhe rrit përqendrimin. Ju kthen në momentin në të cilin jeni dhe kështu largon vëmendjen tuaj nga mendimet dhe ngjarjet negative në mjedis. Ju mund ta aplikoni këtë teknikë në shtëpi ose në çdo situatë mosmirënjohëse ku ndodheni. Kjo do të rrisë sigurinë e drejtimit, pasi sulmet e panikut do të bëhen më të pakta.