Duma: Bëni projekte për barazi gjinore, gratë vijojnë të vriten

0
57

Deputetja e Partisë Demokratike Grida Duma, në fjalën e saj në Kuvend ka folur për huanë e qeverisë dhe Agjencisë Franceze për Zhvillim për barazinë gjinore dhe gratë e dhunuara në vend.

Duma thekson se 50 milion lekë hua në këtë projekt nuk janë gjë tjetër veçse borxh buxhetor, pasi rastet e vrasjeve të grave vijojnë të rriten.

Sipas saj, nëse do të investohen kaq shumë para për gruan në vend do të ishte gjë shumë e madhe.

Këtu problemi është historik dhe tradicional, për keq. Është vendosja e kapakut të pusetës, duhet bërë një film alla komunist. Me stilin, ne nuk jemi më të mirët po më të mirë se ju nuk ka thotë kryeministri. Kjo nuk është barazi gjinore, është borxh buxhetor. Unë jam e fushës e barazisë gjinore, nëse për gruan në Shqipëri do të investoheshin 50 mln euro, do ishte gjë e madhe”, shprehet Duma.