Dhurimi i vezëve, ja si kryhet procedura nga donatorët deri në shtatëzani

0
193

Gjatë kryerjes të kësaj procedure, një grua pjellore që ka vezë në vezore ia dhuron ato një grua që nuk është në gjendje të mbetet shtatzënë. Sipas Dr Kshitiz Murdia, CEO dhe bashkëthemelues i Indira IVF, ai kërkon një procedurë të tillë duke filluar nga zgjedhja paraprake, e ndjekur nga stimulimi ovarian post-marrja.

“Në fillimin e parapërzgjedhjes, bëhet një skanim me ultratinguj për të kontrolluar vezoret dhe parametrat e tjerë të shëndetit. Për të kontrolluar parametrat e ndryshëm të mirëqenies, teste të ndryshme. Pas vendos elektronikisht mund të kryhen edhe kardiograma (EKG), rëntgen dhe procedura të tjera”, thotë.

Mjeku shton se fekondimi in-vitro (IVF), procedura e dhurimit të vezëve fillon me stimulimin e donatorëve me injeksione Gonadotropine për rreth 10-12 ditë, pasuar nga marrja e vezëve. Procedura fillon vetëm pasi testet e kanë marrësit – të tilla si analizat e gjakut dhe janë gjetur të gjitha normale.

“Në rast se zbulohen anomali si fibroma, ato adresohen përpara fillimit të procedurave të IVF. Për të marrësin, jepen medikamente hormonale, duke përfshirë tabletat e estrogjenit. Në disa procedura, kjo mund të zgjasë 2 deri në 6 javë. Mostra e spermës së partnerit mashkull fekondohet me vezët e dhuruesit. Embrionet më pas transplantohen në mitrën e marrësit kur të gjitha kushtet janë të favorshme.”

Duhet të keni parasysh se çfarë donatorësh?

Shëndeti personal i dhuruesit duhet të jetë një prioritet kyç gjatë procesit të dhurimit të vezëve, ashtu siç është për një grua shtatzënë dhe fëmijën e saj, thotë Dr Murdia.

“Të qëndrosh i hidratuar është shumë. Ata mund të pinë një porcion elektrolit çdo ditë. Elektrolitet, të cilat minerale me elektrike elektrike, në mbajtjen nën kontroll të kimisë së gjakut të trupit, funksionet të cilat janë funksionet e tjera. Një nga mënyrat e mira për të mbrojtur një mjedis të fortë ovarian është duke ngrënë, zarzavate me fruta, mish pule, bishtajore, arra dhe drithëra – të gjitha opsionet e ushqimeve të ndryshme”, shpjegon ai, duke shtuar se një suplement prenatal. me të gjitha vitaminat e ndryshme, kalcium, hekuri dhe folati mund të rekomandohen, së bashku me ushtrimet e trupit si ecja për të gjithë trupin të përgatitet më mirë për procedurat.

“Duhet të shmangni aktivitetin e tepërt dhe ngritjen e peshave dhe të pushoni sa duhet.”

Eksperti sugjeron si më poshtë për donatorët:

* Ata duhet të hanë një dietë të mirë dhe të ekuilibruar.

* Ndjekja e një diete anti-inflamatore mund të jetë e mirë. Ushqimi i përpunuar përmban shumë konservime dhe duhet të ruhet.

* Konsumoni ushqime të pasura me zink, acid folik, hekur dhe proteina. Ushqimet e pasura me zink ar drithërat, produktet e qumështit, mishin dhe patën, të cilat janë rregullat e hormoneve të trupit.

* Ushqimet e pasura me acid folik, si spinaqi, brokoli, zarzavatet e rrepës, fasulet dhe bizelet, duhet të përfshihen në dietë pasi ato nxisin dashurinë e trurit dhe palcës kurrizore të foshnjës.

* Është aq e rëndësishme të pini ujë të mjaftueshëm dhe të jeni të hidratuar gjatë gjithë kohës.

* Alkooli i tepërt mund të ketë një ndikim negativ në fertilitet. Pirja e ngjashme mund të ndikojë në fertilitetin.