Ka than' i moçmi: 

“Shqiptari e ka zakon që kundështon para se të marrë vesh".

                          -Faik Konica

Cheescake me çokollatë të bardhë dhe mjedër

Nga Ejona 0

INGREDIENTËT:
1 gotë thërrime me biskota çokollate
Sheqer të bardhë
¼ filxhan gjalpë i shkrirë
1 pako mjedër të ngrirë
2 lugë çaji miell misri
½ filxhan ujë
2 gota çokollatë të bardhë
½ filxhan pana ëmbëlsirash
3 kuti krem djathi
3 vezë
1 lugë çaji ekstrakt vanilje

UDHËZIMET:

1.Në një tas përzjeni së bashku thërrimet e biskotave me 3 lugë sheqer dhe gjalpin e shkrirë.

2.Shtypni përzierjen në fund të një tave.

3.Ndërkohë në një tigan bashkoni mjedrat, 2 lugë sheqer, miellin e misrit dhe ujin.

4.Vëreni të ziejë disa minuta derisa salca të trashet.

5.Kullojeni salcën përmes një site për të hequr farat e mjedrave.

6.Në një tas metalik shkrini copat e çokollatës së bardhë me qumësht duke e trazuar herë pas here.

7.Në një tas të madh përzjeni në mikser së bashku kremin e djathit dhe 1/2 filxhan sheqer.

8.Pasi të jetë formuar masa kremoze shtoni vezët një nga një.

9.Bustinën e vaniljes hidheni tek çokollata.

10.Hidheni gjysmën e kremit të përgatitur mbi thërrimet e biskotave që kemi lënë në tavë.

11.Sipër hidhni pak nga salca e mjedrës dhe derdhni sipër edhe pjesën e mbetur të kremit.

12.Shtoni sërish pak nga salca e mjedrës dhe përzijeni lehtë.

13.Futeni në frigorifer për 8 orë dhe nxirreni 10 minuta para se ta shërbeni.

14.Shërbejeni me salcën e mbetur të mjedrës.

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithësej