Kjo bukë e re e cilësuar “claud bread” (buka re) po preferohet shumë pasi është pa karboidrate, por ka proteina mjaftueshëm. BBC sjell recetën e saj duke sugjeruar të përdoret për sanduice.
Përbërësit
vaj ose gjalpë për grasatim
4 vezë, të ndara
djathë krem 50g
¼ lugë krem tartar
½ lugë fara Nigella
Ngrohni furrën
Në një tas të madh dhe duke përdorur rrahësin elektrik, rrihni të bardhat e vezëve së bashku deri sa të formojnë masën e qëndrueshme. Ju duhet të jeni në gjendje të ktheni tasin me kokë poshtë dje ajo të mos bjerë.
Në një tas, vini të verdhat e vezëce, djathin krem dhe kremin e tartarit dhe i përzjeni. Më pas filloni të hidhni të bardhat e vezëve, nga një lugë në përzierjen e të verdhave të vezëve, përzijeni ngadalë dhe butësisht masën. Në fund shtoi fara Nigella dhe kripë e piper .
Piqen për 20 minuta, në tavë me letër pjekje të lyer me gjalp, derisa të marrë ngjyrë të lehtë të artë dhe të ketë fryrje në krye. Lejoni të ftohet për disa çaste para se ta hiqni me kujdes nga letra me thikë paleta.