Më në fund shkenca mund të sqarojë arsyen reale pse ushqimi junk ose i procesuar është aq i keq për ne. Arsyeja është se molekulat e dëmshme në produktet e copëtuara dhe frigoriferike rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit. Shkencëtarët kanë gjetur molekula të dëmshme bakteriale të cilat nuk gjenden në ushqime të freskëta, por gjenden me shumicë në ushqimet e përpunuara, ushqimet e gatshme, salcat e makaronave dhe sanduiçet.
Molekulat, të quajtura (PAMPS) mund të rrisin rrezikun për sëmundje të ndryshme, si sëmundje të zemrës dhe diabetit tipi 2.
Kjo gjetje hap rrugën për të promovuar më shumë ushqimin e shëndetshëm, thonë hulumtuesit
Kjo molekulë rritet gjatë procesit të prodhimit, ku ushqimi është i copëtuar dhe në frigorifer. Mendohet se këto molekula shkaktojnë dëmtimin e sistemit tonë imunitar duke e bërë të paaftë për të reaguar./27.al/