A është e lidhur Brunilda Bekteshi me banda kriminale?

Duhet të lëçisni

Raporti i Reporterëve pa Kufij: Liria e shtypit në Shqipëri kërcënohet edhe nga Covid

Në disa vende, përfshi dhe Shqipërinë, liria e mediave është përkeqësuar sipas organizatës Reporterët pa Kufij. Kërcënim për lirinë e shtypit është tani edhe...

Maqedonia zgjat masat kufizuese deri më 27 prill, qeveria do të paguajë testet PCR për turistët e huaj

Qeveria e Maqedonisë së veriut ka lënë në fuqi masat kufizuese që ishin gjatë ditëve të fundit. Deri më 27 prill në Maqedoni lëvizja...

Degradimi i Artan Lames nga dishepull i urbanizmit në Patronazhist të Rrumpallës

Nga Ermal Mulosmani Në një publikim të bërë sot nga gazetari i njohur i kronikës, Artan Hoxha, dëgjohej Drejtori i Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, Artan Lame,...

Skandali me legalizimet, Zbardhet mesazhi urgjent që Lame u dërgoi vartësve

Pas publikimit të audios së përgjimit të drejtorit të Kadastrës, Artan Lame ka nisur mesazhe porosie për punonjësit e tij duke i kërkuar që...

Ne 2017 parlamneti i Republikës së Shqipërisë votoj me votë unanime 12 antarët e Komisionit të Pavarur te Kualifikimit (KPK).
Kjo strukturë ishte e ardhmja e kombit … cdo punonjës drejtësie do të kalonte në siten e 4 grupeve me nga 3 komisionerë të institucionit të Vettingut sic njihet nga shumica në popull.
Pozicioni për 12 komisionerët e Vettingut ishte përgjegjësi e madhe morale ,profesionale dhe ligjore për ta . Nje prej detyrimeve ligjore për cdo komisioner të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ishte plotësimi i formularit të vetdeklarimit të pasurisë etj…
Mos deklarimi apo deklarim i remë ngarkon me përgjergjësi penale cdo komisioner por jo vetëm dhe cdo nënpunës civil i cili e ka deryrim ligjor plotësimin pa gabime të formularit të vetdeklarimit të pasurisë.
Sipas të dhënave shkresore zyrtare ne do të publikojmë një mega skandal në kupolen e sistemit të drejtësisë . Komisioneria e Pavarur e Kualifikimit Brunilda Bekteshi (Vata) ka fshehur të ardhurat në formularin e vetdeklarimit të pasurisë .
Dokumentat:
Vetdeklarimi i Brunilda Bekteshi (Vata)
Kontrata me Banken për blerjen e apartamentit ne 2009.
Deklarata Bankes pas 5 vitesh shlyerjen e kredisë .
Kjo pasuri apartament në Tiranë është përdorur nga Brunilda si korac për të fshehur 54 mijë euro. Ky eshte dokumenti qe verteton këtë ,kjo kontratë porosie tregon se apartamenti 75.5 m2 në Tiranë që Brunilda Bekteshi (Vata) ka deklaruar si të blere me kredi 54 mije euro dhe qe kredia u shlye per 5 vjet është e pakuptueshme se si arriti cifti Bekteshi të shlyeje 54 mijë euro për 5 vjet kur të dy kanë deklaruar të ardhura minimale mesatare . Kthehemi tek provat shkresore deklarata e porosise e 2007 tregon se Brunilda e ka blerë 31 milion lek të vjetra dhe shuma është shlyer cash jashte zyres së noterit. Pra ky dokument nxjerr zbuluar këtë fshehje pasurie  . Nje tjetër dokument është dhe certifikata e pasurisë së apartamentit 75.5 m2 në Tiranë ku në 2007 ka pronesine e ciftit Bekteshi dhe vërtetohet që pasuria nuk është blerë në vitin 2009 por në 2007 dhe nuk është blerë me kredi sic kanë deklaruar cifti,  por me lek kesh ,  një tjeter provë që tregon që ky apartament nuk është blerë me kredi në 2009 sic deklaron Komisionerja e Vettingut 54 mije euro me kredi …
Brunilda duhet te jape shpjegime tani se për cfarë i ka përdorur 54 mijë euro të kredise pasi apartamentin ajo dhe bashkeshorti i saj e kane blere ne 2007 cash 31 milio lek te vjetra.
Sipas Kodit Penal deklarimi i reme ne formularin e vetdeklarimit te pasurise perben vepër penale dhe dënohet me burg .Ne prisnim nga Vertingu …ai shkon e bie vet brënda për shkak te Brinildës e cila rrezikon jo vetëm postin e komisioneres por edhe burginin pa marrë parasysh vendimet qe ka marrë Brunilda për shkarkimin apo konfirminin në detyrë të gjyqtarëve dhe prokurorëve që kanë kaluar procesin e Vetringut pa vetting…

Pra duket qartë se Brunilda Bekteshi është e inkriminuar dhe pretendon të realizoj drejtësi,  ashtu sic pretendohet nga një KPK fasadë e cili është na ka lënë pa gjykatë Kushtetuese dhe pa Gjykatë të lartë.

Lind pyetja :

A është e lidhur Brunilda Bekteshi me banda kriminale ?

Nëse po me cilat banda është lidhur Brunilda Bekteshi  ?   Nëse ndikon apo jo krimi në vetingun e gjyqëtarëve ?

Më poshtë po ju argumentojmë një rast I cili është ndër skandalet e sajë

Lulzim Berisha kreu disa vite burg për akuzat e grupit të strukturuar kriminal ndërsa prej disa muajsh është në liri me kusht po nga drejtësia shqiptare. Policia e Shtetit ka shkuar në banesën e tij për ta arrestuar, por nuk e ka gjetur, pasi është arratisur. Operacioni ka qenë sekret, dyshohet në bashkëpunim me Gjermaninë.

Në 6 dhjetor të 2016, plot 10 vite pas arrestimit të tij në Maqedoni ish-kreu i Bandës së Durrësit fitoi lirinë. Berisha u lirua nga Gjykata e Durrësit në një proces larg vëmendjes së mediave dhe ndaj tij është vendosur liri me kusht për 5 vitet e mbetura të dënimit. Berisha prej kohësh qëndronte pranë spitalit të burgut në Durrës ku ishte nën kujdesin e mjekëve pas disa problemeve shëndetësore, ndërsa mësohet se vuan nga një sëmundje e rëndë ky vendim është dhënë nga Gjyqtarja Anita Mici e cila e kaloi vetingun nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi. Po e njëjta trupë gjykuese e përbërë nga Brunilda Bekteshi.V E N D O S I: 1. Shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, z. Gurali Brahimllari, me funksion gjyqtar pranë Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda Tiranë gjyqtarë I cili ka dënuar me burg përjetë për Lul Berishën, nuk kalon vetingun dhe Anita Mici Liroi Lul Berishën, e kalon vetingun. Z. Gurali Brahimllari është shkakarkuar nga Trupi gjykues, pas kryerjes së analizës financiare, duke i qëndruar dhe duke pranuar pretendimin e subjektit, konstatoi se edhe në këtë variant subjekti i rivlerësimit ka mungesë të burimit të krijimit të kësaj pasurie, në shumën 186.778 lekë, referuar në tabelën përmbledhëse nr. 4, “Për pasuritë përpara vitit 2003”.Pr a ka moral që ky arsyetim të jepet nga Brunilda Bekteshi e cila  duhet te jape shpjegime tani se për cfarë i ka përdorur 54 mijë euro të kredise pasi apartamentin ajo dhe bashkeshorti i saj e kane blere ne 2007 cash 31 milio lek te vjetra dhe ka dhënë të para organeve shtetërore të dhëna të rreme.

Më shumë shkrime

E Freskët taze

Raporti i Reporterëve pa Kufij: Liria e shtypit në Shqipëri kërcënohet edhe nga Covid

Në disa vende, përfshi dhe Shqipërinë, liria e mediave është përkeqësuar sipas organizatës Reporterët pa Kufij. Kërcënim për lirinë e shtypit është tani edhe...

Maqedonia zgjat masat kufizuese deri më 27 prill, qeveria do të paguajë testet PCR për turistët e huaj

Qeveria e Maqedonisë së veriut ka lënë në fuqi masat kufizuese që ishin gjatë ditëve të fundit. Deri më 27 prill në Maqedoni lëvizja...

Degradimi i Artan Lames nga dishepull i urbanizmit në Patronazhist të Rrumpallës

Nga Ermal Mulosmani Në një publikim të bërë sot nga gazetari i njohur i kronikës, Artan Hoxha, dëgjohej Drejtori i Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, Artan Lame,...

Skandali me legalizimet, Zbardhet mesazhi urgjent që Lame u dërgoi vartësve

Pas publikimit të audios së përgjimit të drejtorit të Kadastrës, Artan Lame ka nisur mesazhe porosie për punonjësit e tij duke i kërkuar që...

Dritan Kaba: Artan Lame po thellon mashtrimin

Artan Lame paska nxjerrë një sqarim dhe thotë që biseda është bërë në 2017. Gënjen trashë edhe vazhdon të mashtrojë pa turp, se hajduti...