Përbërësit
- 1/2 filxhan gjalpë
- 1 filxhan sheqer kaf
- 5 kokrra mollë (të qëruara, të pastruara dhe që u kemi hequr farat, të prera në feta të holla)
- 3 petë byreku (nga 23 cm, të ruajtura në frigorifer)
- 1 filxhan sheqer (i bardhë)
- 2 lugë çaji kanellë
- 1/4 filxhan sheqer (i bardhë)
- 1 lugë gjelle gjalpë(prerë në copa të vogla)
Përgatitja
1
Nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë C. Vendosim 1/2 filxhan gjalpë në një tigan hekuri të rëndë dhe shkrijmë gjalpin në furrë. Heqim tiganin dhe e spërkasim me një sasi të vogël sheqeri kaf, duke e kthyer në furrë të nxehet ndërsa përgatisni mollët.
2
Heqim tiganin dhe vendosim një petë byreku sipër sheqerit kaf. Mbi petën e byrekut hedhim gjysmën e sasisë së fetëve të mollëve.
3
Spërkasim mollët me gjysmë filxhani sheqer dhe një lugë çaji kanellë. Vendosim petën e dytë të byrekut mbi mollë dhe e spërkasim me mollët e mbetura, me gjysmë filxhani sheqer dhe me një lugë çaji kanellë. Sipër tyre vendosim petën e tretë të byrekut. E spërkasim me 1/4 filxhan sheqer dhe me 1 lugë gjelle gjalpë.
4
Presim petët e byrekut në katër ndarje, që t’i dalë avulli.
5
E pjekim në furrën e nxehur që më parë derisa mollët të zbuten dhe korja të marrë ngjyrën kafe të artë për rreth 45 Minuta. E shërbejmë të ngrohtë./ushqime.net