Për petën:
2 gota miell
2 lugë sheqer pluhur
Sodë buke
1 filxhan gjalpë pa kripë i ftohtë
Mbushja tropicale:
1 filxhan kajsi të thata të copëtuara
⅓ filxhan lëng portokalli
4 vezë
1 gotë e gjysëm sheqer
½ lugë çaji vanilje ekstrakt
Gjysëm filxhani miell
1 lugë çaji pluhur pjekje
¼ lugë çaji kripë
¾ filxhan grimca ananasi
Shurupi
2 gota sheqer pluhur
2 lugë gjalpë pa kripë, i shkrirë
2 lugë me lekurë portokalli të grirë hollë
2-3 lugë lëng portokalli
UDHËZIME
Ngrohni paraprakisht furrën.
Në një procesor ushqimi kombinoni miellin, sheqerin pluhur dhe pluhurin për pjekje. Shtoni gjalpin të gjithë në të njëjtën kohë dhe formoni një brumë të trashë. Piqeni në furrë për 15 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë ose kafe të lehtë. Lëreni të ftohet plotësisht.
Për mbushjen;
Kombinoni kajsitë dhe lëngun portokalli në një tas të vogël dhe lijeni mënjanë. Në procesorin e ushqimit shtoni katër vezët. Shtoni sheqer dhe rriheni për një minutë. Shtoni vanilje, miell, pluhur pjekje dhe kripë dhe rriheni. Shto përzierjen me kajsi dhe ananas dhe bashkojeni me një proces më të avashtë. Hidheni përzierjen mbi petën e ftohur dhe përhapeni. Piqem për 25-30 minuta, derisa mbushja mpiksur dhe ka marrë një ngjyrë lart të lehtë. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet tërësisht.
Për shurupin;
Shto gjalpin e shkrirë, lëkura të grira portokalli dhe një lugë gjelle lëng portokalli në sheqer pluhur. Rriheni deri sa të arrini një qëndrueshmëri të trashë të lëngut duke i shtuar nga pak lëng sipas nevojës. Hidheni sipër kekut para se ta shërbeni. /27.al/