Arsyeja pse nuk mund t’i rezistojmë çokollatës – – 27.al
  • Shqiperi
  • Opinion
  • Kosove Rajon
  • Gossip
  • Art Kulture
  • Sport
  • Bota
27.al
Nuk ka rezultat
View All Result
  • Shqiperi
  • Opinion
  • Kosove Rajon
  • Gossip
  • Art Kulture
  • Sport
  • Bota
27.al
Nuk ka rezultat
View All Result
27.al
Nuk ka rezultat
View All Result

Arsyeja pse nuk mund t’i rezistojmë çokollatës –

23:27 | 04/02/2023
në Uncategorized
0

Një studim i sofistikuar tribologjik, ka zbuluar se çfarë e bën çokollatën kaq të parezistueshme. Ekipi kërkimor britanik ka përcaktuar se kënaqësia e parezistueshme e çokollatës është e lidhur ngushtë me mënyrën se si ajo shkrihet në gojë.

Shija e kakaos padyshim luan rolin e saj shumë të rëndësishëm, por në realitet, ajo që përmirëson ndjeshëm kënaqësinë e çokollatës lidhet me mënyrën se si ajo shkrihet në gojë, ose më mirë, me shndërrimin e saj në një emulsion që mbështjell gjuhën dhe qiellzën me një shtresë delikate të yndyrës.

Studiuesit, arritën në përfundimet e tyre pasi kryen një studim të veçantë tribologjik me një strukturë 3D të ngjashme me gjuhën e njeriut, të vendosur në kontakt me çokollatën e zezë të një marke te njohur.

Tribologjia është një shkencë inxhinierike që studion fenomenet e fërkimit, lubrifikimit dhe konsumit midis sipërfaqeve dhe lëngjeve në kontakt.

Studimi

Analiza përmes teknikave imazherike, shkrirja e çokollatës në gjuhën e rreme, e cila mund të lëvizte si një gjuhë e vërtetë njerëzore, studiuesit vunë re se çokollata në kontakt me organin e mbulon atë me një shtresë të hollë yndyre, kryesisht përgjegjëse për ndjesinë e butësisë që ndjehet në gojë duke shijuar ëmbëlsirën.

Meqenëse kënaqësia qëndron pikërisht në këtë shtresë mbështjellëse yndyre, e ndjekur nga lëshimi i grimcave të kakaos, sipas shkencëtarëve mund të jetë e mundur të hartohen çokollata po aq të shijshme, por duke reduktuar përmbajtjen e yndyrës.

Sipas autorëve të studimit, është shtresa fillestare që mbështjell gjuhën që e bën çokollatën kaq të parezistueshme.

“Nëse një çokollatë ka 5% ose 50% yndyrë, ajo përsëri do të formojë një emulsion në gojën tuaj dhe kjo do t’ju japë ndjesinë e çokollatës. Megjithatë, është pozicioni i yndyrës në përbërjen e çokollatës që ka rëndësi në çdo fazë të lubrifikimit dhe që është studiuar rrallë.

Falë këtij zbulimi, prodhuesit e çokollatës dhe ëmbëlsirave mund të prodhojnë ushqime të shijshme, por duke reduktuar përmbajtjen e yndyrës.

Read more

Dalin fotot, si Arber Hajdari rrinte si hije pas Veliajt dhe a po hetohet per pastrim parash nepermjet bamiresise

A Grandmother’s Secret Love and Her Hidden Legacy

In Her Letter to Santa, My Daughter Asked for ‘The Same Heart-Shaped Earrings Dad Gave to My Nanny’ — I Went Pale

U thirr në SPAK dy ditë më parë, deputeti socialist Jurgis Çyrbja dorëzon mandatin

Një studim i sofistikuar tribologjik, ka zbuluar se çfarë e bën çokollatën kaq të parezistueshme. Ekipi kërkimor britanik ka përcaktuar se kënaqësia e parezistueshme e çokollatës është e lidhur ngushtë me mënyrën se si ajo shkrihet në gojë.

Shija e kakaos padyshim luan rolin e saj shumë të rëndësishëm, por në realitet, ajo që përmirëson ndjeshëm kënaqësinë e çokollatës lidhet me mënyrën se si ajo shkrihet në gojë, ose më mirë, me shndërrimin e saj në një emulsion që mbështjell gjuhën dhe qiellzën me një shtresë delikate të yndyrës.

Studiuesit, arritën në përfundimet e tyre pasi kryen një studim të veçantë tribologjik me një strukturë 3D të ngjashme me gjuhën e njeriut, të vendosur në kontakt me çokollatën e zezë të një marke te njohur.

Tribologjia është një shkencë inxhinierike që studion fenomenet e fërkimit, lubrifikimit dhe konsumit midis sipërfaqeve dhe lëngjeve në kontakt.

Studimi

Analiza përmes teknikave imazherike, shkrirja e çokollatës në gjuhën e rreme, e cila mund të lëvizte si një gjuhë e vërtetë njerëzore, studiuesit vunë re se çokollata në kontakt me organin e mbulon atë me një shtresë të hollë yndyre, kryesisht përgjegjëse për ndjesinë e butësisë që ndjehet në gojë duke shijuar ëmbëlsirën.

Meqenëse kënaqësia qëndron pikërisht në këtë shtresë mbështjellëse yndyre, e ndjekur nga lëshimi i grimcave të kakaos, sipas shkencëtarëve mund të jetë e mundur të hartohen çokollata po aq të shijshme, por duke reduktuar përmbajtjen e yndyrës.

Sipas autorëve të studimit, është shtresa fillestare që mbështjell gjuhën që e bën çokollatën kaq të parezistueshme.

“Nëse një çokollatë ka 5% ose 50% yndyrë, ajo përsëri do të formojë një emulsion në gojën tuaj dhe kjo do t’ju japë ndjesinë e çokollatës. Megjithatë, është pozicioni i yndyrës në përbërjen e çokollatës që ka rëndësi në çdo fazë të lubrifikimit dhe që është studiuar rrallë.

Falë këtij zbulimi, prodhuesit e çokollatës dhe ëmbëlsirave mund të prodhojnë ushqime të shijshme, por duke reduktuar përmbajtjen e yndyrës.

Të Lidhura

Dalin fotot, si Arber Hajdari rrinte si hije pas Veliajt dhe a po hetohet per pastrim parash nepermjet bamiresise

Dalin fotot, si Arber Hajdari rrinte si hije pas Veliajt dhe a po hetohet per pastrim parash nepermjet bamiresise

nga administrator
15:53 | 07/12/2025
0

“Bamirësia nuk të varfëron”, thotë slogani, por në realitet është kthyer në një mekanizëm pasurimi për ata që janë trajnuar herët...

A Grandmother’s Secret Love and Her Hidden Legacy

A Grandmother’s Secret Love and Her Hidden Legacy

nga administrator
16:08 | 04/02/2025
0

The overgrown house caught my attention from the start. From my bedroom window, I could see its tall, unruly grass...

In Her Letter to Santa, My Daughter Asked for ‘The Same Heart-Shaped Earrings Dad Gave to My Nanny’ — I Went Pale

In Her Letter to Santa, My Daughter Asked for ‘The Same Heart-Shaped Earrings Dad Gave to My Nanny’ — I Went Pale

nga administrator
16:05 | 04/02/2025
0

“Dear Santa, please bring me the same heart-shaped earrings Dad gave to my nanny! Thank you!” I stared at the...

U thirr në SPAK dy ditë më parë, deputeti socialist Jurgis Çyrbja dorëzon mandatin

U thirr në SPAK dy ditë më parë, deputeti socialist Jurgis Çyrbja dorëzon mandatin

nga 27 ok
10:03 | 10/10/2024
0

Deputeti i Partisë Socialiste, Jurgis Çyrbja ka dorëzuar mandatin e deputetit, dy ditë pasi u paraqit në Prokurorinë e Posaçme....

Para
Kiara apo Efi? Ja kush është e “eliminuara bombë” –

Kiara apo Efi? Ja kush është e “eliminuara bombë” -

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

                  Shkarkoni aplikacionin në celularin tuaj.

Të Fundit

Juventus nuk fal me Zhegrovën në fushë, “Zonja e Vjetër” i jep leksione Romës –

Juventus nuk fal me Zhegrovën në fushë, “Zonja e Vjetër” i jep leksione Romës –

23:19 | 20/12/2025
SPAK merret me letra, Balluku e djeg me festa! Zëvendeskryeministrja shkund Tiranën në lokalin e famshëm –

SPAK merret me letra, Balluku e djeg me festa! Zëvendeskryeministrja shkund Tiranën në lokalin e famshëm –

22:49 | 20/12/2025
Pres të më vizitojë Edi Rama –

Pres të më vizitojë Edi Rama –

22:27 | 20/12/2025
Dy kartonë të kuq dhe 3 gola, Liverpool triumfon ndaj Tottenham –

Dy kartonë të kuq dhe 3 gola, Liverpool triumfon ndaj Tottenham –

22:21 | 20/12/2025
Meritat i takojnë Armando Brojës –

Meritat i takojnë Armando Brojës –

22:13 | 20/12/2025

Më Të Lexuarat

  • Juventus nuk fal me Zhegrovën në fushë, “Zonja e Vjetër” i jep leksione Romës –
  • SPAK merret me letra, Balluku e djeg me festa! Zëvendeskryeministrja shkund Tiranën në lokalin e famshëm –
  • Pres të më vizitojë Edi Rama –
  • Dy kartonë të kuq dhe 3 gola, Liverpool triumfon ndaj Tottenham –
  • Meritat i takojnë Armando Brojës –
  • Enveri ia asgjësoi Shqipërisë vlerat intelektuale, Piktori ia zhvati ato materiale –

© Copyright 27.al © 2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara

RRETH NESH

  • TV27
  • VIDEO
  • VEÇ E JONA
  • FOTO DITE

Kategorite Kryesore

SHQIPËRI

OPINION

KOSOVE – RAJONI

GOSSIP

ART KULTURE

SPORT

BOTA

EDITORI

  • Juventus nuk fal me Zhegrovën në fushë, “Zonja e Vjetër” i jep leksione Romës –
  • SPAK merret me letra, Balluku e djeg me festa! Zëvendeskryeministrja shkund Tiranën në lokalin e famshëm –

© 2025 27.al Dev by Techzero1.com

Nuk ka rezultat
View All Result
  • Shqiperi
  • Opinion
  • Kosove Rajon
  • Gossip
  • Art Kulture
  • Sport
  • Bota

© 2025 27.al Dev by Techzero1.com