Ja si mund të gatuajm mesnikun me mëlçi
Përbërësit:
500 gr melçi,
1 filxhan oriz,
2 peta,
dhe erëzat: piper të kuq, piper të zi, rigon dhe një tufë dhjozmo.
Përgatitja:
Vemë mëlçitë në një tenxhere me ujë dhe i lemë të ziejnë për 10 minuta nga momenti që marin valë. I marim, i presim në copa të vogla, i vemë në tigan me pak vaj dhe i skuqim gjer sa të ndryshojnë ngjyrë, i hedhim orizin, lëngun e mëlçive dhe i lemë të ziejnë. Hapim petet si të byrekut ose i marim të gatshme. Lyejm tepsinë me pak vaj, shtrojmë njërën petë, hedhim mbushjen dhe nga lart petën tjetër .
E presim, e spërkasim me pak ujë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 30 minuta. Ju bëftë mire!