INGREDIENTËT:
1 gotë thërrime me biskota çokollate
Sheqer të bardhë
¼ filxhan gjalpë i shkrirë
1 pako mjedër të ngrirë
2 lugë çaji miell misri
½ filxhan ujë
2 gota çokollatë të bardhë
½ filxhan pana ëmbëlsirash
3 kuti krem djathi
3 vezë
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
UDHËZIMET:
1.Në një tas përzjeni së bashku thërrimet e biskotave me 3 lugë sheqer dhe gjalpin e shkrirë.
2.Shtypni përzierjen në fund të një tave.
3.Ndërkohë në një tigan bashkoni mjedrat, 2 lugë sheqer, miellin e misrit dhe ujin.
4.Vëreni të ziejë disa minuta derisa salca të trashet.
5.Kullojeni salcën përmes një site për të hequr farat e mjedrave.
6.Në një tas metalik shkrini copat e çokollatës së bardhë me qumësht duke e trazuar herë pas here.
7.Në një tas të madh përzjeni në mikser së bashku kremin e djathit dhe 1/2 filxhan sheqer.
8.Pasi të jetë formuar masa kremoze shtoni vezët një nga një.
9.Bustinën e vaniljes hidheni tek çokollata.
10.Hidheni gjysmën e kremit të përgatitur mbi thërrimet e biskotave që kemi lënë në tavë.
11.Sipër hidhni pak nga salca e mjedrës dhe derdhni sipër edhe pjesën e mbetur të kremit.
12.Shtoni sërish pak nga salca e mjedrës dhe përzijeni lehtë.
13.Futeni në frigorifer për 8 orë dhe nxirreni 10 minuta para se ta shërbeni.
14.Shërbejeni me salcën e mbetur të mjedrës.