Bëhet fjalë për një recetë të veccantë, Cheesecake me karrota që është një nga ëmbëlsirat më të preferuara në botën anglosanksone. 27.al po e sjell këtë recetë për ju më poshtë. Mos hezitoni ta provoni të paktën një herë.
Përbërësit;
miell
sheqer
1 lugë kanellë
1 lugë. kripë i drejtë
1 lugë sode buke
Pak vaj canola
2 vezë të mëdha të rrahura
2 karrota
Rrush i thatë
Arra të copëtuara
Për masën e cheesecake-ut:
Krem djathi
Sheqer
Pak kripë
2 lugë miell
Ekstrakt vanilje
2 vezë të mëdha
Pak salcë kosi
Për kremin lart:
Sheqer pluhur
4 lugë gjalpë të zbutur
Krem djathi
Ekstrakt vanilje
Arra ose lajthi për garniturë
Gatimi:
Ngrohni paraprakisht furrën në 180gradë C dhe lyeni një tepsi me gjalp.
Bëni përzierjen e tortës me karrota: Në një tas të madh, kombinoni miell, sheqer, kanellë, kripë, dhe sode buke. Vaj, pastaj shtoni vezët dhe përzierjeni derisa të jetë brumë për kek. Shtoni karrota, rrush dhe arra dhe përzierje deri sa të kombinohen.
Bëni përzierjen e qumështorit- pjesa e dytë e kekut me krem djathi. Kremin e djathit dhe sheqerin deri sa të bashkohen në mikser ose me dorë. Pak kripë dhe miell. Hidhni në përzierje vanilje dhe vezë, pastaj shtoni krem kosi.
Në tavë hidhni përzierjen e tortës me karota. Mbi të me një spatul përhapni përzierjen e cheescake-ut, pastaj hidhni mbi të pak përzierje nga torta me karrota që keni lënë mënjanë. Në fund sipër hidhni sërish pak përzierje të masës me krem djathi. Piqeni deri sa të jetë pjekur tërësisht në qendër, për gati 1 orë.
Lereni të ftohet plotësisht, 1 orë, pastaj futeni në frigorifer të paktën 4 orë dhe mundësisht brenda natës.
Kur të jeni gati për t shërbyer, bëni kremin: Rrihni sheqerin pluhur, krem djathi, gjalp, dhe vanilje deri sa të jetë kremoze. Hidhjani sipër dhe zbukuroni me lajthi ose arra dhe lëreni të qetësohet 10 minuta para se të shërbehet.- receta e përkthyer nga 27.al