21 janari? Dosja e Aleks Nikës do të transferohet në SPAK?

0
48

Kreu i Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, Arben Kraja është thirrur për të dëshmuar në Komisionin e Ligjeve, ku ka paraqitur raportin për vitin 2021 të institucionit që ai drejton, ndërsa iu përgjigj pyetjeve të deputetëve.

Deputeti i PS, Plarent Ndreca e pyeti Krajën nëse ka mekanizma ligjorë që dosja e vrasjes së Aleks Nikës në 21 janar të transferohet te SPAK. Kraja tha se është Prokuroria e Tiranës që duhet të bëjë fillimisht vlerësimin.

“Kur një procedim penal është pranë një procedurë që është ajo kompetentë për ta vlerësuar çfarë ka në dosje. Nëse vlerëson se nuk është kompetencë e saj, pastaj i dërgohen aktet prokurorisë tjetër. Në këtë rast është SPAL, i cili i vlerëson. Kjo është zgjidhja që i ka dhënë kodi i procedurës penale”, shpjegoi kreu i SPAK.