Ka than' i moçmi: 

“Shqiptarët nuk ndahen në të krishterë e në muhamedanë, po ndahen në dy anë: Ana e kombëtarëve, në të cilën ka shqiptarë nga të gjitha besimet, dhe ana e zuzarëve”.

                                    -Faik Konica

Baxhoja në mes të maleve, atje ku nënproduktet e qumështit prodhohen pa hile

Nga Media 0

Në freskinë dhe ajrin e pastër të malit në Dardhë të Librazhdit, në lartësinë mbi 1 mijë metra, Osman Qatja ka ngritur baxhon e tij.

Ai grumbullon qumështin e bagëtive në stane dhe e përpunon atë për të prodhuar djathë, gjalpë, e nënprodukte të tjera bulmeti.

Osmani këtë punë e ka bërë gjithë jetën edhe pse 4 muaj çdo vit i duhet të ndahet nga familja e të jetojë në mal.

Osmani tregon edhe sekretin se si mund të dallohet djathi pa hile nga ai i manipuluar.

Barinjtë dhe përpunuesit e qumështit në male gjejnë kushtet e duhura për kullotjet e bagëtive, por edhe për prodhimin e nënprodukteve të qumështit, në kushte optimale të freskisë së natyrës dhe ujit të ftohtë të burimeve./T.CH

 

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithsej