Ka than' i moçmi: 

Njeriu i lig i ngjan thesit të qymyrit: jashtë i zi, brenda akoma më i zi”.

                          -Sami Frashëri

Tavë me patate dhe salçiçe që ia do zemra një kupë verë

Nga 27-shi 0

Në kohët e kuqe, të djelën gatuhej tava me patate, në të cilën piqej një gjysëm pule që ishte marrë me racion. Gjysma që kursehej duhej për të mbledhur javën me ndonjë supë a ndonjë gjë tjetër. Por, aroma e asaj tave të ditës së djelë më ka mbetur ende në kujtesë, veçanërisht kur shoqërohej me ndonjë gotë birrë të hapur që e blinim tek gjelltorja më afërt.

Ndoshta është pikërisht kjo aromë që më kthen gati çdo të djelë tek tava e patateve, por jo më me një gjysëm pule hungareze që nuk dihet nga na e sillte qeveria, por me mish, zogj, peshk e më the të thashë.

Sot, vendosa t’i gatuaj me salçiçe të freskëta viçi që i gjen në SPAR, prandaj nuk ke nevojë të vuash shumë. Nuk ka vetëm papate, por edhe karrota, selino dhe kërpudha.

Për recetën kliko në: http://rozmarina.al/tave-me-patate-dhe-salcice-qe-ia-do-zemra-nje-kupe-vere/

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithsej