Ka than' i moçmi: 

"Dy bija të përmallshme, gurë të paçmuar, si hyj po ndritni ju, Kosovë e Çamëri."

- Asdreni

Tavë Kosi, Elbasani

Nga Skenderi 0

Përbërësit për Tavë kosi:

  • 500 gr mish qingji kofsh ose shpatull
  • 700 gr kos
  • 100 gr gjalp
  • 3 vez
  • 1 filxhan kafe me oriz
  • krip dhe piper

Fillimisht zieni mishin ne ujë me kripë deri sa të jetë i zier plotësisht dhe i butë. Kur të ket zier kullojeni dhe ruani lengun e tij.

Vendoseni në një tepsi (më mirë akoma nëse është prej balte) dhe hidhni sipër disa copa gjalp. Piqeni deri sa të skuqet mirë sipërfaqja në furrën e nxehur më parë në 200°.

Ndërkohë në lëngun e tij hidhi orizin dhe vendoseni të ziejë për reth 10 minuta. Rrihni vezet, bashkoni kosin, shtoni krip dhe piper të zi dhe kur orizi të jetë gati shtojeni dhe atë bashkë me lëngun e mishit.

Gjithsej rreth 2-3 garuzhde. Shtoni dhe pjesën tjetër të gjalpit të mbetur dhe të gjithë salsën hidheni sipër mishit.

Vendoseni përsëri në furr për reth 30 minuta. Shërbejeni të ngrohtë pasi tava e kosit të jet mpiksur.

download

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej