Fjalë kyçe: ujë

Mejtime / Nga Media -

4 elementët e Empedoklit dhe ferri Kosovë

Nga Ag Apolloni Filozofi i lashtë grek, Empedokli, katër elementet më të rëndësishme për jetë i konsideronte: tokën, ajrin, ujin dhe zjarrin. Në Kosovë, toka është helmuar gjatë luftës, ajri…

Mejtime / Nga Media -

Krojet e nxanuna

Nga Ilir Seci – “Ktu â kénë motit nji krue rrethu me mriza. Në verë dalë barit me gjâ të gjallë, xânë ndër veti e vrâ, tuj kenë kumbarë ndër…