Fjalë kyçe: Ramiz Alia

OpEd / Nga 27.al -

Dy dhjetorët dhe politika

Nga Luljeta Progni Lëvizja studentore e këtij dhjetori është pa asnjë dyshim, lëvizja më e rëndësishme studentore pas asaj të dhjetorit të vitit 1990. Në këto 28 vite të pluralizmit politik,…

Mejtime / Nga Media -

8 ditë mund të ndryshojnë botën

Nga Mesila Doda 3 ditë ju deshën regjimit komunist dhe Ramiz Alisë të plotësonte kërkesën e studentëve për vendosjen e pluralizmit dhe rënien e komunizmit e partisë shtet. 8 dite…

Mejtime / Nga Luljeta -

Dhjetoristë dhe Qëndrestarë

Pjesë e rishkruar nga libri “Pardesytë e Bardha”. Nga Luljeta Progni Kur përfundova hulumtimin për ngjarjet e dhjetorit ’90 dhe themelimin e  Partisë Demokratike, nuk munda të kem në dorë…