Fjalë kyçe: Naim Frashëri

Mejtime / Nga Media -

Faik Konica tallej me Naim Frashërin

Nga Armand Plaka Faik Konica, sikurse vepronte më shumë të tjerë, thumbonte e madje edhe tallej me Naim Frashërin, duke e akuzuar si krijues naiv, semplicist, dmth si bejtexhi, që…

Sjellja e mot motit / Nga Media -

Pesë varrimet e Naim Frashërit

-Varrimi i parë, 20 tetor 1900 ne varrezat “MerdivenKoj” në Stamboll! -Varrimi i dytë, 3 qershor 1937! Mbreti Zog solli në Shqipëri eshtrat e Naim Frashërit (1937)! -Varrimi i tretë,…

Mejtime / Nga admin -

Përse na duhen heronjtë…

Miti i Skënderbeut qëndron në faktin se ai arriti të projektojë të ardhmen, ndërsa ata që kanë sot në dorë fatin e Shqipërisë po shkatërrojnë çdo shpresë për një të…

Mejtime / Nga Media -

Çamëria, meraku i madh i vëllezërve Frashëri

“E kush e bëri Morenë (Greqinë)?! Gjithë shqiptarë qenë! S’ish’ shqiptar Marko Suli? (Marko Boçari), Xhavela e Mjauli?! Shqiptar, bir shqiptari!, me armët e Shqipnis, iu hodh themeli Greqis‘” –…

OpEd / Nga 27.al -

Parja ta bën atdhe Zvicrrën

Nga Enkel Demi Para disa ditësh shpreha bindjen se shqiptarët tanë që luajnë me Zvicrrën nuk do të veshin fanellën e përfaqësueses së Kosovës. Sipas meje, (dhe kjo bindje më…

OpEd / Nga 27.al -

Si dy pika ujë me Shkupin

Nga Frrok Çupi Edhe nga një dështim i radhës, këta dalin me dy fjalime në xhep. Në njërin nga fjalimet ka “kënaqësi”, në fjalimin tjetër ka shtirje si i mërzitur….