Fjalë kyçe: Gentian Gaba

Rrokull Shqipërisë / Nga 27.al -

Këtu vendosim ne

Nga Gentian Gaba Me fjalën anarki nënkuptohet gjendja që krijohet në shoqëri, kur mungon pushteti shtetëror i organizuar dhe kur nuk veprojnë ligjet e rregullat e detyrueshme për anëtarët e…

Mejtime / Nga Klodiana -

Një “kapo” si Sandër Lleshi

Nga Gentian Gaba Në zhargonin Lagersprache (gjuhën që përdorej në kampet naziste të përqendrimit), termi ‘kapo’, përdorej për të identifikuar të burgosurin e një kampi të cilit i ngarkohej detyra…

Mejtime / Nga 27.al -

“Il kazano italiano”

Nga Gentian Gaba Djegia e mandateve nga opozita, dhe protestat e rregullta përballë Parlamentit, i kanë dhanë një karakter ndërkombëtar krizës sonë. Mediat e huaja po pasqyrojnë në mënyrë besnike…

Mejtime / Nga Media -

Të qeverisësh krizën

Nga Gentian Gaba Indeksi i demokracisë, i revistës “The Economist”, na pagëzoi edhe një herë si regjim “hibrid”. Anatomia e kësaj “mushke” politike është ndërthurja e tipareve të një demokracie,…