Fjalë kyçe: Faik Konica

Mejtime / Nga 27.al -

Rehat-llokumi

Nga Aurel Plasari “Kam lëshuar brezin përtokë dhe pres të ma shkelin”. Kështu thuhej dikur, kur dikush i kërkonte vetë shkaset për polemikë. Po të fus dorën në thesin e mendjeve…

OpEd / Nga 27-shi -

Shqipëria, vendlindja jonë, por …

Nga Dritan Shano 1912 – Ismail Qemali/ At Gjergj Fishta/ Faik Konica thuhet të kenë thënë se: “Shqipërinë e bëmë. Tani duhet të bëjmë shqiptarët.” 1937 – Krist Maloki thoshte:…

Mejtime / Nga Media -

Faik Konica tallej me Naim Frashërin

Nga Armand Plaka Faik Konica, sikurse vepronte më shumë të tjerë, thumbonte e madje edhe tallej me Naim Frashërin, duke e akuzuar si krijues naiv, semplicist, dmth si bejtexhi, që…

Mejtime / Nga admin -

Një kopil në derë të Nolit!

Nga Mehmet Elezi Në gjuhën tonë të bukur: shqip Po sulmohet mizorisht. Kush? Fan Noli! Në mënyrën më bizantine: duke e lavdëruar. Duke thënë sa i mençur ka qenë. Sa…