Ka than' i moçmi: 

"Ja sot në Shqipni nuk të pvetë kush shka je, por si dukesh, as nuk don ta dijë kush sa pare të ban gjaku, por sa pare ke në bankë"

- Anton Harapi

Spinaq me vezë në furrë

Nga Ejona 0

Përbërësit për Spinaq me veze në furrë:

  • 1/2 kg spinaq
  • 2 vezë,
  • 1 lugë gjalpë,
  • pak pana ose beshamele (sipas dëshirës),
  • kripë e piper.

 

Përgatitja e Spinaqit me veze në furrë:
Lajmë e presim në copa spinaqin e më pas i japim një vale me ujin e vetë. I shtojmë gjalpin, kripën e piperin dhe e përziejme që të trazohen shijet. Shtojmë panen ose beshamelen dhe pasi e përziejmë, bëjmë 2 hapësira të cekëta ku vemë vezët por pa i çarë të verdhat. Mbi vezë shtojmë kripë e piper e po dëshiruam edhe pak djath të grire. E fusim ne furrë për rreth 20 minuta ne 180°, derisa të mpiksen vezët. Shërbehet e ngrohtë.

sv

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej