Ka than' i moçmi: 

"Shqiptarët tregojnë çka s'duhet, e fshehin atë çka e di e tërë bota."

- At Gjergj Fishta   

Speca të mbushura me salcë domatesh

Nga Klodiana 0

elefanti

Grijmë qepën imët dhe fërgojmë  vaj derisa të zbutet qepa. Shtojmë mishin e grirë, shtojmë  kripën, piperin e kuq, piperin e zi, vegetën të gjitha sipas shijes. Shtojmë dhe orizin dhe fërgojmë derisa mishi të ndërrojë ngjyrën. Largojmë nga zjarri, shtojmë vezën dhe perziejmë mirë. 

Me masën mbushin specat të cilëve u kemi larguar bishtat dhe farat. Secilin spec pasi e mbushim e mbyllim me një pjesë domate ose patate. Specat i radhisim në tavë  lyer me vaj. 

 një tigan hedhim 100 ml vaj, shtojmë miellin dhe fërgojmë, pak dhe shtojmë salcën e domteve dhe ujin. Pjekim në furrë 200 grade derisa specat të zbuten dhe orizi të jetë zier mjaftueshëm.

Përbërësit

500 gr mish i bluar

15-20 speca te vegjel

1 filgjan oriz

1 vezë

1 qepë

1 luge piper i kuq

1 luge piper i zi

1 luge Krip

1 luge vegete

100 vaj

3 luge miell

500 ml Salce domate

1.5 ujë

1 luge e vogle piper i kuq

Krip

sheqer

 

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>