Ka than' i moçmi: 

"E çka duhet me ba ma tepër për me kenë shqiptar?!"

Dom Ndre Zadeja

Si të përgatisim kek me çokollatë?

Nga Ejona 0

Përbërësit:

300 gr miell

6 lugë supe grimca cokollatë (trufa)

200 gr qumësht

240 gr sheqer

200 gr gjalp në temperaturën e dhomës

3 vezë

pak kripë

Për glaso’

2 lugë supë qumësht

4 lugë supë sheqer

1 lugë supë gjalp

2 lugë supe kakao

Përgatitja:

Ndani të bardhat nbga të verdhat e vezëve. Të bardhat i rrihni me rende me pak kripë. Në një tas rrihni të verdhat, me gjalpin dhe sheqerin deri sat ë shkriftohen.

Përziejini miellin me baking poëder. Shtoni në herë nga masa me të verdhat dhe një herë miell e qumësht në mënyrë të alternuar, duke i perzier. Në fund shtoni marengën pak e nga pak me kujdes, që masa të mos shfryhet.

Zbrazni masën e kekut në një formë 25 cm të lyer mirë me gjalp. Piqeni në furrë të parangrohur në 180 gradë për 40-45 minuta.

Nxirreni nga furra dhe lijeni 10 minuta të ftohet. Ndërkohë përgatisni glaso’n.Vendosni përbërësit në një tenxhere të ziejnë në zjarr të fortë. Kthejeni kekun përmbys dhe mbulojeni me glaso’.

 

 

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej