Ka than' i moçmi: 

"Më lehtë është me mbledhë një thes pleshta, se ti bashkosh dy shqiptarë."

- At Gjergj Fishta

Sheqerpare speciale

Nga Skenderi 0

Përbërësit për 30 copë:

–    Miell 1 kg
–    Gjalpë të tretur ose Vital 600 gr
–    Sheqer 350-400 gr
–    Vezë 8 të verdha
–    Sodë 3 gr
Për shurupin:
–    Sheqer 1250 gr
–    Ujë 850 gr
–    Pak vanilje
–    Arra 75 gr

Për të gatuar sheqerpare speciale veprojmë në këtë mënyrë:

Përgatitet brumi i shkrifët duke rrahur gjalpin me sheqerin, shtojmë pjesë –pjesë të verdha e vezëve duke i punuar vazhdimisht, shtojmë miellin të përzier me sodën e bukës.

Zihet brumi duke e punuar me kujdes për të mos e bërë elastik. Brumi i përgatitur bëhet në formë kulaçi të rrumbullakët, shtypet në trashësi 7-8 mm dhe i vendosim në mes të çdo cope një ose gjysmë thelbi arrë.

Vendoseni në tepsi të thata të pa lyera me yndyrë. Piqen në temperaturën 230 gradë Celsius për 25-30 min. Pasi dalin nga pjekja, duke qenë të ngrohta spërkaten me shurup të ftohtë, i cili duhet të jetë i aromatizuar me vanilje.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej