Ka than' i moçmi: 

"Ja sot në Shqipni nuk të pvetë kush shka je, por si dukesh, as nuk don ta dijë kush sa pare të ban gjaku, por sa pare ke në bankë"

- Anton Harapi

Nishani kundër OMN, kërkon zbatim të Kushtetutës

Nga Klodiana 0

Lidhur me shqetësimin e ministrit të Drejtësisë, për Operacionin Ndërkombëtar të Monitorimit Presidenti Bujar Nishani i ka dërguar një letër kreut të Kuvendit, dhe krerëve të grupeve parlamentare ku i kërkonë zbatimin pa ekuivok të Kushtetutës dhe ligjit në zbatim të reformës në Drejtësi.

“ONM ushtron detyrat sipas marrëvshjes ndërkombëtare. Emëron vëzhguesit ndërkombëtare pas njoftimit të Kryeminisrisë. Vëzhgusit emërohen nga gjyqtarë e prokurorë jo më pak se 15 vjet përvojë në sistemin e drejtësisë”, tha Nishani

Nishani kërkon zbatimin pa ekuivok të Kushtetutës dhe ligjit në zbatim të reformës në Drejtësi, asnjë institucion apo strukture jashte kornizës ligjore nuk do të mund të merrte atributet e një strukture të mirëpërcaktuar në kushtetutë.

Besueshmëria e këtij procesi nuk mund të arrihet nëse nuk respektohet Kushtetuta. Ndaj u kërkoj ligjvënësve të kthejnë besueshmërinë e këtij procesi“, u shpreh Nishani.

 

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej