Ka than' i moçmi: 

“Shqiptari e ka zakon që kundështon para se të marrë vesh".

                          -Faik Konica

Mish gjelle në vorbë ose si i themi në shqipe të kulluar, osso buco

Nga 27-shi 0

Nuk është e njëjta gjë në shqipërim përsa i përket osso buco-s. Ne e njohim si mish gjelle me kockë, kurse ata të tjerët e presin me sharrë kockën, në mënyrë që të përfitosh më së shumti palcën, e cila i jep një shije të rrallë, e cila të bën ta fshish pjatën me çapa.

Nejse, meqë kasapët e Shqipërisë nuk ta bëjnë këtë shërbim në prerjen e mishit të gjellës, mund ta gatuajmë njësoj me mish gjelle.

Në këtë dimër të ftohtë është një pjatë unike, e cila ka vetëm një rrezik; del kaq e shijshme sa dëndesh me të.

Për të parë recetën kliko këtu: http://rozmarina.al/mish-gjelle-ne-vorbe-ose-si-i-themi-ne-shqipe-te-kulluar-osso-buco/

 

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

gjithsej