Ka than' i moçmi: 

"Ja sot në Shqipni nuk të pvetë kush shka je, por si dukesh, as nuk don ta dijë kush sa pare të ban gjaku, por sa pare ke në bankë"

- Anton Harapi

Ministria e Bujqësisë kontroll në tregun e Tapizës, bllokohen dhjetëra bagëti

Nga Klodiana 0

Ministria e Bujqësisë ka bllokuar dhjetëra bagëti pas kontrrollit në tregun e gjësë së gjallë në Tapizë. Gjatë kontrollit inpektorët konstatuan mungesë dokumentacioni sigurie nga veterinerët e zonës tek gjedhi që do tregtohej.

Bagëtitë e sekuestruara nuk ishin të kontrolluar nga veterinerët e zonave, ose kishin matrikuj false.

Edi Ferro: “Në njërin krah kërkon shërbime veterinare shtetërore siç janë vaksinime të ndryshme dhe dëmshpërblime në rastet kur kafshët dalin pozitive përkundrejt sëmundjeve zonotike siç është bruceloza, antraksi etj. Në krahun tjetër kemi një mosnjohje, dhe nuk teproj të them që është një mospërgjegjësi e një pjese të caktuar fermerësh të cilët duhet të njoftojnë shërbimin veterinar rajonal në kohën kur një kafshë lind apo kur një kafshe i ka rënë matriku nga veshi që janë raste shumë të pakta”.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej