Ka than' i moçmi: 

"Dy bija të përmallshme, gurë të paçmuar, si hyj po ndritni ju, Kosovë e Çamëri."

- Asdreni

Lule lakër në furrë

Nga Skenderi 0

Një mënyrë mjaft e thjeshtë dhe e lehtë për të gatuar Lule lakrën, e cila është një recetë e shëndetshme për shëndetin tuaj. Në fillim lajmë mirë lulelakrën, e ziejmë në një tenxhere për 5-8 minuta.

Pas zierjes e ndajmë dhe e copëtojmë në pjesë të vogla, të cilat i rëndisim në formë uniformë (rreth e përqark tavës). Me pas në një tigan përgatisim beshamelën, të cilën do ia hedhim sipër lulelakrës.

Për përgatitjen e beshamelit na duhen:

Pak gjalpë, miell, 1 vezë dhe qumësht.

lakraKonkretisht: Hedhim së pari në tigan gjalpin, sa të ketë filluar shkrirjen i hedhim një lugë miell.

I trazojmë pak, e kriposim dhe në momentin që fillon të trashet i hedhim pak qumësht (1 filxhan).

I lëmë 2-3 min në zierje dhe me pas e lëmë në qetësi, për t’u ftohur pak. Pas 5 minutash ftohjeje hedhim në tigan një të verdhë veze, dhe i trazojmë pak.

Kur të kenë marrë një ngjyrë kompakte, e hedhim shtresën bukur sipër lulelakrës.

Në fund e mbulojmë shtresën edhe me pak djathë kackavall të grirë që e bën tepër krokante.

Ju bëftë mirë 🙂

 

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej