Ka than' i moçmi: 

"Shqipëria është një vend i bekuar me njëmijë bukurira, shkelur nga turma e cila ushqen njëfarë urrejtje ndaj bukurisë".

                                                                                       -Faik Konica

Kemi më tepër nevojë për humanizëm sesa për makina

Nga Media 0

Nga Charlie Chaplin

Jeta mund të bëhet e lirë dhe e bukur, por ne jemi larguar nga rruga e drejtë. Lakmia e ka helmuar shpirtin e njeriut, ajo ka ngritur në botë barriera urrejtjeje, ajo na ka detyruar të marshojmë me hap të shtrirë drejt mjerimit dhe masakrës. Ne e kemi zbuluar të fshehtën e shpejtësisë, por na kanë mënjanuar. Makina e bollëkut na ka varfëruar. Shkenca na ka bërë cinikë; inteligjenca na ka bërë mizorë e të pamëshirshëm. Mendojmë shumë dhe ndiejmë pak. Ne kemi më tepër nevojë për humanizëm sesa për makina. Më tepër se për inteligjencë në kemi nevojë për mirësi dhe ëmbëlsi.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej