Ka than' i moçmi:

"Lot derdhin Vaitonjësit! Dëshpërim pësojnë të Dëshpëruarit! Frikë ndjejnë Frikacakët! As “ëndra të dërmuara” as “gjuhë të kryqëzuara”, as “ideale të përpira”, as “të arthme të mbuluar me blozë dhe me hi’ – s’ka për Ne!" - Lasgush Poradeci  

Disa udhëzime për jetën nga një 95-vjeçar

Nga Rexhina Biba 0

screen-shot-2016-09-25-at-08-58-41
 • Këndo në dush.
 • Trajto këdo që takon, ashtu si duan të të trajtojnë.
 • Shih lindjen e Diellit të paktën një herë në vit.
 • Kurrë mos refuzo biskotat e bëra vetë në shtëpi.
 • Kërko ekselencën, jo perfeksionin.
 • Mbill një pemë ditën e lindjes.
 • Mëso tre barcaleta të pastra.
 • Riktheji automjetet që merr borxh me serbatorin plot.
 • Kurrë mos humb shansin për t’u thënë që i do njerëzve që do.
 • Lër gjithçka pak më mirë nga sa e gjete.
 • Ruaj thjeshtësinë.
 • Mendo mendime të mëdha por gëzoju kënaqësive të vogla.
 • Bëhu njeriu më pozitiv dhe entuziast që njeh.
 • Fale gjithmonë veten dhe të tjerët.
 • Thuaj shpesh herë “faleminderit”.
 • Thuaj shpesh herë “të lutem”.
 • Shmang njerëzit negativë.
 • Vish gjithmonë këpucë të pastra.
 • Mbaji mend ditëlindjet e të tjerëve.
 • Përkushtoju përmirësimit të vazhdueshëm.
 • Duhet të kesh një dorështrëngim të vendosur dhe të fortë.
 • Dërgo shumë kartolina, plotësoji gjithmonë me shkrim dore.
 • Shikoji njerëzit në sy.
 • Ji gjithmonë i pari që thua “Përshëndetje”.
 • Bëj miq të rinj por mbaji gjithmonë miqtë e vjetër.
 • Ruaji sekretet.
 • Mbill lule çdo pranverë.
 • Mbaj një qen.
 • Gjithmonë pranoje dorën që të shtrihet.
 • Ndalo së fajësuari gjithmonë të tjerët.
 • Merr përgjegjësinë për çdo fushë të jetës tënde.
 • Bëja me dorë fëmijëve në autobusët e shkollave.
 • Ji i gatshëm për njerëzit që kanë nevojë për ty.
 • Mos prit që jeta të jetë e drejtë.
 • Kurrë mos e nënvlerëso forcën e dashurisë.
 • Pi shampanjë, edhe pa patur fare arsye.
 • Jetoje jetën si një thirrje, jo si një shpjegim.
 • Mos ki frikë të thuash: “Bëra një gabim”.
 • Mos ki frikë të thuash: “Nuk e di”.
 • Bëj komplimenta edhe për përmirësimet më të vogla.
 • Mbaji premtimet me çdo kusht.
 • Martohu vetëm me dashuri.
 • Rigjallëroji miqësitë e vjetra.
 • Numëroji bekimet e tua.
 • Telefonoji mamasë.
 • Edhe babait, nëse ndodh që të jenë gjallë. /bota.al/

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>