Kategoria: Sjellja e mot motit

Duke lexuar një libër / Nga Arben Llalla -

Kërshëndellat arvanitase

Marrë nga libri “Gjurmë të letërsisë së vjetër të shqiptarëve të Greqisë 1860-1889”, botuar në Tetovë, 2006 Nga Arben Llalla Kërshëndellat janë këngë gëzimi, që u këndohen lindjes së Krishtit…

Duke lexuar një libër / Nga Media -

Vallja e vdekjes!

Nga Nonda Bulka Tetëmbëdhjetë Dhjetor, 1803! Atje lartë në shkëmbinjtë e pakapërcyeshëm, mjedis maleve t’egra të Sulit, luftonin disa luanë. Disa luanë dhe disa luanesha. Pesëdhjetë e gjashtë gra, qëndronin…