Ka than' i moçmi: 

"Shqiptarët tregojnë çka s'duhet, e fshehin atë çka e di e tërë bota."

- At Gjergj Fishta   

Ahmetaj: Rrogat dhe pesionet do të rriten në mars 2017

Nga Skenderi 0

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj gjate nje konference te perbashket shtypi me Shefjen e Misioni te Fondit Monetar Nderkombetar, Anita Tuladhar, ne perfundim te misionit te FMN i cili ka arritur marreveshjen me Qeverine e Shqiperise per buxhetin e vitit 2017./r/n/r/nMinister of Finance, Arben Ahmetaj and Head of Mission of the International Monetary Fund, Anita Tuladhar, during a press conference, at the end of the IMF mission in Tirana which has reached agreement with the Albanian Government to the 2017 budget.

Ministri i Financave Arben Ahmetaj konfirmoi sot se nga data 1 mars pensionet dhe rrogat do të rriten. Pesionet do të pësojnë një rritje prej 3%.

Ahmetaj: Buxheti 2017 është një paketë financimi të reformave dhe rritjes së pagave dhe pensioneve dhe buxheti i rritjes së borxhit publik.Indeksimi i penesioneve do të jetë 3% dhe këto efekte nisin nga data 1 Mars. Pensioni i marsit do të jetë i rritur dhe gjithashtu paga e marsit në fillim të prillit do të merret e rritur. Efekti vjetor i rritjes së pagave dhe pensioneve është 100 milionë dollarë.

Gjithashtu Ministri i Financave u shpreh se brënda buxhetit 2017 do të konsolidohet trakjetorja ulëse e borxhit publik në 69.1 % të PBB-së. Nuk ka ndodhur ndonjeherë që në një vit elektoral të ulet borxhi”, tha Ahmetaj.

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>