Ka than' i moçmi: 

 "Kurrë nuk kemi të drejtë të quhemi komb i qytetëruar, sado që të mësojmë gjuhë të huaja, sepse kombi nuk qytetërohet vetëm me mësimin e gjuhëve të huaja, por me mësimin e gjuhës së vet.”

                                                                                        -Filip Shiroka

60 emrat e parë të eksponentëve që do t’u nënshtrohen vetting-ut

Nga Klodiana 0

Nuk ka një afat të përcaktuar për nisjen dhe përfundimin e procesit të vetting-ut, por ligji ka parashikuar javët dhe muajit e parë të vitit 2017 do të shënjohen nga identifikimi, dokumentimi dhe më pas nga largimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve të korruptuar nga sistemi i drejtësisë.

Në sitën e vetting-ut do të kalojnë gjyqtarët e gjykatave të Apelit, gjyqtarët e Krimeve të Rënda, prokurorët e Prokurorisë së Krimeve të Rënda dhe krerët e gjykatave dhe prokurorive. Konkretisht, ekspertë nga SHBA dhe BE, në koordinim me anëtarët e Komisionit të Rivlerësimit, do të marrin në dorë dosjet e pasurisë dhe të dhënat për lidhje me krimin, të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Gjyqtarët dhe prokurorët që do të kontrollohen të parët:

Bashkim Dedja, Gjykata Kushtetuese, kryetar

Vladimir Kristo, Gjykata Kushtetuese

Vitore Tusha, anëtare, Gjykata Kushtetuese

Altina Xhoxhaj, Gjykata Kushtetuese

Fatmir Hoxha, Gjykata Kushtetuese

Gani Dizdari, Gjykata Kushtetuese

Besnik Imeraj, Gjykata Kushtetuese

Fatos Lulo, Anëtar, Gjykata Kushtetuese

Xhezair Zaganjori, Gjykata e Lartë, kryetar

Ardian Dvorani, Gjykata e Lartë

Arjana Fullani, Gjykata e Lartë

Evelina Qirjako, Gjykata e Lartë

Guxim Zenelaj, Gjykata e Lartë

Majlinda Andrea, Gjykata e Lartë

Aleksandër Muskaj, Gjykata e Lartë

Medi Bici, Gjykata e Lartë

Edmond Islamaj, Gjykata e Lartë

Shkëlzen Selimi, Gjykata e Lartë

Admir Thanza, Gjykata e Lartë

Tom Ndreca, Gjykata e Lartë

Artan Broci, Gjykata e Lartë

Mirela Fana, Gjykata e Lartë

Dhurata Haveri, Krimet e Rënda

Nure Dreni, Krimet e Rënda

Gjovalin Përnoca, Krimet e Rënda

Saida Dollani, Krimet e Rënda

Dhimitër Lara, Krimet e Rënda

Fehmi Petku, Krimet e Rënda

Sokol Binaj, Krimet e Rënda

Amarildo Laçi, Krimet e Rënda

Bardhyl Dhama, Krimet e Rënda

Ardit Mustafaj, Krimet e Rënda

Sandër Simoni, Krimet e Rënda

Gurali Brahimllari, Krimet e Rënda

Albana Boksi, Krimet e Rënda

Luan Hasneziri, Krimet e Rënda

Flora Hajredinaj, Krimet e Rënda

Metush Saraçi, Apeli

Entela Prifti, Apeli

Shkëlqim Miri, Apeli

Astrit Kalaja, Apeli

Agim Bendo, Apeli

Fuat Vjerdha, Apeli

Petrit Çeno, Apeli

Petraq Dhimitri, Apeli

Vasil Hanxhari, Apeli

Astrit Haxhialushi, Apeli

Valdete Hoxha, Apeli

Prokurorët

Adriatik Llalla, Prokuror i Përgjithshëm

Petrit Fusha, kreu i Prokurorisë së Tiranës

Besim Hajdarmataj, kreu i Prokurorisë për Krimet të Rënda

Artan Bajrami, kreu i Prokurorisë së Apelit për Krimet të Rënda

Dritan Peka, kreu i Prokurorisë së Apelit Tiranë

Ferdinand Elezi, kreu i Prokurorisë së Apelit Durrës

Altin Binaj, kreu i Prokurorisë së Apelit Vlorë

Elvin Gokaj, kreu i Prokurorisë së Apelit Shkodër

Irma Balli, kreu i Prokurorisë së Apelit Korçë

Alfred Agolli, kreu i Prokurorisë së Apelit Gjirokastër

Loading...

Lini një koment

Adresa juaj e Email-it nuk do të bëhet publike

Mund të përdorni HTML tags dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gjithsej